Info – Daisy Festival
Tickets

Info

Algemeen

Waar vindt Daisy festival plaats?

Daisy festival vindt plaats in het Leijpark. Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina vervoer.

Wanneer vindt Daisy festival plaats?

Daisy festival vindt plaats op 8 juni 2024. Het festival is geopend van 13.00- 23.00 uur.

Tot hoelaat is de entree van Daisy festival geopend?

De entree van Daisy festival is van 13.00 – 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Daisy festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Daisy festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Daisy festival bezoeken.

Om Daisy festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Daisy festival met munten?

Ja, tijdens Daisy festival kan je bij de kassa’s en automaten op het terrein munten halen. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties.

Kan ik op Daisy festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens Daisy festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld in niet mogelijk.

Zijn er lockers op Daisy festival?

Ja, op Daisy festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Ticketinfo

Waar koop ik mijn tickets voor Daisy festival?

Tickets zijn te koop via de website van Daisy festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als het Daisy festival uitverkocht is?

Wanneer Daisy festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor Daisy Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je de tickets bij Eventix terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor Daisy Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hardcopy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Gevonden voorwerpen

Ik ben iets kwijtgeraakt op het Daisy festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hulp nodig?

Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Daisy festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Daisy festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verhard paden, zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Daisy festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com
, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Daisy festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat het Daisy festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verhard paden, zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Daisy festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com
, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op Daisy festival aanwezig?

Ja, op Daisy festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op het Daisy festival te kolven?

Ja, op Daisy festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Daisy festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via toegankelijkheid@elevation-events.com
.
Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Daisy festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Daisy festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Daisy festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Daisy festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Daisy festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Daisy festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Daisy festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Daisy festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Food en non-food

Kan er ook gegeten worden op Daisy festival?

Ja, op Daisy festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op Daisy festival?

We willen niet alles verklappen maar op Daisy festival kan je o.a. kiezen uit: Friet, snacks, pizza, hamburgers, wraps, tosti’s, fruit en zoetigheid.

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Daisy festival?

Ja, op Daisy festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er ook glutenvrije opties op Daisy festival?

Ja, bij het samenstellen van de foodtrucks voor het Daisy festival wordt er rekening mee gehouden dat er ook een glutenvrije optie wordt aangeboden.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Daisy festival?

Nee, sigaretten zijn op Daisy festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Daisy festival?

Ja, tijdens Daisy festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Welke andere non-food producten zijn verkrijgbaar op Daisy festival?

Tijdens Daisy festival zijn er diverse stands aanwezig waar non-food producten worden verkocht zoals; merchandise, zonnebrillen, sieraden en petjes.

Hardcups

Er wordt op Daisy festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op Daisy festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt, voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Weer

Houdt Daisy festival het weer in de gaten?

Ja, Daisy festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival. 

Mocht het gaan regenen tijdens Daisy festival, kan ik dan droog staan?

Op Daisy festival zijn een aantal overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat iedereen droog kan staan bij een regenbui. Toch raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen, want bij het podium blijven staan is wel zo leuk!

Zijn er poncho’s op Daisy festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid. 

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Daisy festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Daisy festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor Daisy festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

  • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
  • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
  • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Daisy festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Daisy festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Daisy festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen klein waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen. 

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Daisy festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen. 

Op de hoogte blijven

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Daisy festival?

Meld je HIER aan voor de officiële Daisy festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt Daisy festival?

Volg Daisy festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto’s met #daisyfestival, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over Daisy festival?

Ja, tijdens Daisy festival is onze APPIC app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de APPIC app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van Daisy festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Daisy festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Huisregels

Zijn er huisregels van toepassing tijdens Daisy festival?

Ja, om Daisy festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden. 

Wat mag ik wel en niet meenemen naar Daisy festival?

Om het Daisy festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, deo, parfum, flesjes met vloeistoffen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd.

Mag ik een tas meenemen naar Daisy festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Daisy festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie. 

Is drugs toegestaan op Daisy festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Daisy festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Daisy festival verboden. Daisy festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens Daisy festival?

Nee, tijdens Daisy festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekkende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Daisy festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond Daisy festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op Daisy festival?

Ja, roken is toegestaan op Daisy festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar Daisy festival?

Nee, huisdieren zijn op Daisy festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Daisy festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Daisy festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Vanaf welke leeftijd mag ik Daisy festival bezoeken.

Om Daisy festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op Daisy festival?

Bij het betreden van Daisy festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Daisy festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Daisy festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Daisy festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Celebrate safe

Voor het feesten

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Daisy festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs

Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming

Daisy festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Daisy festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

En verder?

Ik heb een klacht over het Daisy festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van het Daisy festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie. 

Hoe is de privacy -en cookie statement voor de bezoekers van Daisy festival en op de website van Daisy festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klink HIER voor de privacy statement.

Vervoer

Rijdt er een pendelbus van en naar het Daisy festival?

Ja, tijdens Daisy festival rijdt er een pendelbus.

Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

De pendelbus rijdt, tijdens Daisy festival, tussen station Tilburg en het festivalterrein. Op station Tilburg loop je het station uit richting de Burgemeester Brokxlaan. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden pendelbus.

Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

De pendelbus rijdt, tijdens Daisy festival, van 12.30 (station Tilburg) tot de laatste bezoeker van het festival terrein af is +/- 00.30. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

Het pendelbus schema:

Station Tilburg: 12:00, 12:35, 13:10, 13:45, 14:20, 14:55, 15:30, 16:05, 16:40, 17:15, 17:50, 18:25, 19:00, 21:15, 21:50, 22:25, 23:00, 23:35, 00:10, 00:45

Leijpark: 12:15, 12:50, 13:25, 14:00, 14:35, 15:10, 15:45, 16:20, 16:55, 17:30, 18:05, 18:40, 19:15, 21:00, 21;35, 22:10, 22;45, 23:20, 23:55, 00:30

Hoe vaak gaat de pendelbus?

LET OP. De pendelbus rijdt op gezette tijden.

Het pendelbus schema:

Vanaf Station Tilburg naar Leijpark: 12:00, 12:35, 13:10, 13:45, 14:20, 14:55, 15:30, 16:05, 16:40, 17:15, 17:50, 18:25, 19:00, 21:15, 21:50, 22:25, 23:00, 23:35, 00:10, 00:45

Vanaf Leijpark naar Station Tilburg: 12:15, 12:50, 13:25, 14:00, 14:35, 15:10, 15:45, 16:20, 16:55, 17:30, 18:05, 18:40, 19:15, 21:00, 21;35, 22:10, 22;45, 23:20, 23:55, 00:30

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hardcopy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Daisy festival?

Nee, tijdens Daisy festival rijden er geen bussen vanuit andere steden nar het festival.

Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar Daisy festival komen?

Ja, dat kan. Het is dan wel verplicht om je bus aan te melden bij de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@elevation-events.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier en instructies voor jou als organisator en voor de busmaatschappij/buschauffeur bij wie je de bus hebt gehuurd. 

Waar kan ik de, door mij georganiseerd, tourbus ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?

Tourbussen kunnen gebruik maken van de pendelbushalte bij het festival. Hiervoor kan hij navigeren naar het Leijpark, Tilburg en vervolgens de borden ‘ Pendelbushalte’ volgen. Het halen is op een andere plek, namelijk bij de kiss&ride. Hiervoor kan de chauffeur de borden ‘Kiss & ride’ volgen.

Is het mogelijk om de zelf georganiseerde tourbus voor een langere periode bij Daisy festival te parkeren?

Nee, helaas is dit, i.v.m. ruimtegebrek bij Daisy festival niet mogelijk. Tourbussen dienen, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct te vertrekken. Tevens dienen tourbussen, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, direct te vertrekken. Denk daarbij tijdens het instappen om onze buren en zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet.

Hoe kom ik met het OV bij Daisy festival?

Wanneer je naar Daisy festival wil reizen met het OV raden we je aan om naar Tilburg Centraal station te reizen, deze is vanuit het hele land goed te bereiken.

Vanaf station Tilburg Centraal kan je de bus pakken richting bushalte Ringbaan Oost/Lourdesstraat of bushalte Prof. van Buchemlaan. Check hiervoor 9292ov.nl

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Tilburg Centraal station vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 00.30 nog treinen naar de grote station in de buurt. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Waar kan ik bij Daisy festival parkeren?

Dit kan bij de AaBee fabriek, dit is gratis!

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Parkeren bij Daisy festival is gratis, je hoeft van te voren geen ticket te kopen.

Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

Ja, tijdens Daisy festival is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen.

Waar kan de taxi mij afzetten?

Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Wethouder van Ierlantstraat, Tilburg invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Waar kan de taxi mij ophalen?

Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

Bestelde taxi’s en Uber worden naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

Is de taxi standplaats gratis?

Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Ik wil gebruik maken van Uber, kan dat?

Ja, tijdens Daisy festival kunnen Uber taxi’s je afzetten en ook weer op halen.

Waar kan een Uber taxi mij afzetten?

Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan de Wethouder van Ierlantstraat, Tilburg invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen ”taxi” of “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen Uber taxi’s met een blauw kenteken kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, Uber taxi’s zonder blauw kenteken kunnen je afzetten bij de kiss & ride.

Waar kan een Uber taxi mij ophalen?

Wil je met een Uber terug naar huis, geef dan als navigatieadres de Wethouder van Ierlantstraat, Tilburg aan en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de Uber. Besteld vervoer mag namelijk niet op de taxihalter wachten.

Is de Uber taxi standplaats gratis?

Ja, Uber taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

Ja, tijdens het Daisy festival kan je afgezet en opgehaald worden door middel van kiss & ride.

Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Wethouder van Ierlantstraat, Tilburg in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer.

Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Wethouder van Ierlantstraat, Tilburg in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer.

Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen door middel van kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Daisy festival komen, kan dat?

Ja, naar Daisy festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Deze bevind zich vlak naast de entree. Navigeer hiervoor naar Leijpark, Tilburg en volg vervolgens de borden: Daisy Festival – Fietsenstalling.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Ik wil lopend naar Daisy festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Leijpark aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.